Framröstad till Folkets Företagare i Luleå 2019

"Personen som tilldelas priset Folkets Företagare har genom sitt företagande gjort skillnad för Luleå och dess invånare. Personen har bidragit till att göra kommunen till en bättre och mer attraktiv plats att leva och verka i. Företagaren har genom sin gärning lämnat ett positivt avtryck som är en förebild för andra företagare att ta efter. Det är folket som nominerar och det är folkets röst som avgör vem som vinner."

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn

Luleå, Sweden

Våga vara äkta vara

En inspirationsföreläsning om drivkraft, drömmar och mod. Handlar mycket om att våga vara sig själv och stärka sin egen självkänsla. Hitta sin balans i vardagen där man både mår och gör bra. 

 

Jag berättar om min resa från fast anställning som journalist till att helt våga kasta mig ut, starta eget företag och följa mina drömmar. Under resans gång så har jag gjort en hel del misstag och reflektioner som jag delar med mig av.

Jag vill få fler att må bättre, tro på sig själva och våga göra det som ger mening. Hitta sin egen drivkraft. Bort med perfekt polerade ytor och in med äkta känslor och ärliga reflektioner. Det hoppas jag att du får med dig under den här föreläsningen! 

Lev på dina intressen

Mitt i natten i ett svalt hotellrum på Mallorca startade jag min enskilda firma. Idag driver jag ett aktiebolag och försörjer mig helt själv genom att jobba med det jag brinner för och tycker är riktigt roligt. Hur gick det här till? 

Under den här föreläsningen berättar jag mer djupgående om min entreprenörs-resa. Som ensam 18-åring flyttade jag 100 mil hemifrån från Stockholm till Piteå för att studera radiojournalistik och 10 år senare tog jag emot det otroligt prestigefyllda priset Folkets Företagare på Luleå Näringslivsgala. 

Jag delar med mig av misstag, lärdomar, mina bästa tips och vill inspirera fler att våga satsa på sina drömmar. För egentligen, vad är det värsta som kan hända?

Det handlar också om kreativitet, att bygga ett eget varumärke, våga ta betalt och marknadsföring i sociala medier. 

Gör det hållbart!

Nästan varje samtal jag har med vänner och bekanta just nu leder in på samma sak. På en 30 års fest dök problemet med överkonsumtion upp som en del i ett underhållande quiz. På lunchrasten började en kompis att prata om det enorma svinnet som fortfarande pågår i den matbutik där han jobbar. 

År 2020 är sanningens år. Enligt forskningen har vi 10 år på oss att minska de globala utsläppen med 50 %, annars finns risken att det blir riktigt illa. Men vad ska man göra? Vad kan du och jag göra? Och hur börjar man? 

 

Det här är en positiv föreläsning med fokus på att sprida kunskap och inspirera dig att göra nya hållbara val i vardagen och på jobbet. Med humor och värme delar jag med mig av konkreta tips som handlar om allt från sugrör av plast till att våga testa lite mer vego. 

 

Med aktuell forskning och egna ärliga reflektioner vill jag få fler att tänka till. Jag är ingen forskare eller en expert, flyger med jämna mellanrum och köper nya kläder ibland. Precis som de flesta av oss. Så jag är med dig, och är helt övertygad om att vi tillsammans kan skapa en hållbar framtid för alla!

För skolor & föreningar

Om det är något som jag brinner lite extra för så är det att hjälpa, lyfta och inspirera unga. Jag vill få fler att må bra, känna att det är okej att vara den man är och sänka kraven på prestation. Få fler att känna innerst inne att "jag är bra för den jag är, oavsett vad jag gör eller presterar". 

För skolor och föreningar skräddarsyr jag föreläsningar, ett exempel är en kombination av "Våga vara äkta vara" och "Lev på dina intressen" med extra fokus på att sänka kraven på prestation. Jag hade själv högsta betyg i nästan allt och brast i gråt på universitet när jag fick underkänt på min första tenta. När jag sedan började jobba är det inte en enda person eller arbetsgivare som hittills frågat om mina betyg. 

Dagens ungdomar har så otroligt mycket driv och engagemang, men mår inte alltid jättebra. Till exempel oroar sig många för framtiden, jobb och karriär.

 

Här vill jag med min krokiga resa i arbetslivet inspirera och lugna. Det blir aldrig som man har tänkt sig och du är bra för den du är, oavsett vad du gör eller presterar! 

  • Instagram