top of page

Äg beachen 2019!

Dags att ge fingret åt skeva beach-ideal


Min senaste krönika i Tidningen Extra handlar om att ge fingret åt skeva beach-idel och njuta till 110 % av sommaren.


Här kan du läsa krönikan i sin helhet. Nu äger vi sommaren 2019 okej?!


Räck upp en hand (mental om du vill) om du någon gång känt ångest, stress eller olust inför en stundande beach-säsong. Det behöver inte vara inför årets, det kan vara när som helst då tanken på strandhäng i små bikinis eller svalkande dopp i tajt baddräkt på något sätt fått dig att rysa till, som att hela kroppen gör en ful grimas.


Att beachen 2019 välkomnar dig med öppna armar innebär ju också att det är högsäsong för att gå nästan naken inför alla andra. Du riskerar att få din kropp bedömd av ytliga betraktare, många som inte ens känner dig, men som ändå ska lägga sig i och tycka till. Vissa bryr sig säkert mer än andra, men vad spelar det för roll när dina egna hjärnspöken väl börjat jobba dubbla skift.


Jag tänkte att vi skulle vända på det här och göra beach-revolt tillsammans. Hur låter det? Bra, fortsätt läsa och häng med. Nu kör vi!

Bland det bästa jag har läst från positiva influencers i sociala medier handlar om just bikinikroppar, eller säg istället kroppar med badkläder på för jag är bombsäker på att killar också påverkas negativt av normer och krav på hur en kropp “ska” se ut. I alla fall, @chessiekingg skriver såhär på sin instagram: kommer din familj och dina riktiga vänner att tycka mer om dig om du har en platt mage? Nej. Om dina ben var smalare? Nej. Om du spenderade mer tid på gymmet? Nej. Om du fick plats i ett par mindre jeans? Nej.


Att sträva efter den perfekta beachkroppen verkar således helt lönlöst. Du blir inte en härligare människa eller bättre vän för att du lagt ner timmar på att “komma i bikinin”.

Kan vi en gång för alla släppa idealet på vad en snygg beachkropp är och bara låta en kropp vara en kropp? Stark, smal, stor, liten, kort, lång, några kilon hit eller dit, tvättbräda, breda höfter, bubblig mage, gammal som ung, ja allt är precis lika bra.


I år är det dags att njuta helt obegränsat och göra sommaren till din!

Om du fortfarande inte är helt övertygad finns det bara en sak kvar att göra. Slå på Dr Kärleks låt “Fin i bikini” på högsta volym på repeat tills poletten trillat ner och du skrik-sjunger med i texten:


Honom säger hörru du, du. Skit vad du är ful, ful. Tycker det är kul. Kan du ge dom fingret! Honom säger du är tjock, tjock. Klagar på din kropp, kropp och dina åderbråck. Kan du ge dom fingret! Om det kommer upp på tal, tal. Att du ska vara smal, smal. Följa ideal. Kan du ge dom fingret! Låt ingen jävel trycka ner dig. Du måste vara stark. Du måste vara stolt.


Nu gör vi revolt!Glad Sommar!


/ Malin

Comments


bottom of page