top of page

5 små smarta träningstips i sommaren

All träning räknas & brännboll är ju intervall träning.


Glada hälsningar från ett soligt Italien! Nu är jag med familjen i Italien för att fira pappas 60-års dag.


Tidigt i måndagsmorse åkte vi från Stockholm och tog oss sedan hela vägen till Neapel, där vi vandrat runt i en stad där gränderna knappt rymmer biltrafik - men där bilarna ändå envist trampar på gasen. Trafiken kör fort, det är mycket folk i rörelse, klotter och graffiti tillhör stadsbilden på samma självklara sätt som doften av pizza och strösslandet av sopor i varje vrå.För att jag ska må som bäst på semester vill jag också röra på mig. Det behöver inte vara jättetufft - men 40 minuter träning eller kanske 20 minuter en dag gör sådan otrolig skillnad för att jag ska må bra, bli mindre rastlös och njuta mer.


Så - den här veckan vill jag dela med mig av fem smarta tips för att inspirera dig i din i träning i sommar. Fem enkla tips till dig som tycker att det kan vara svårt att få till träningen och som vill hålla i motivationen när allt sommarskoj lockar.


Fem enkla tips för att just du ska lyckas med din sommar-träning!


1. All träning och rörelse är bättre än ingenting alls

20 minuter jogg räknas. Precis som 50 minuter styrketräning och varför inte pröva på ett ute-gym i närheten? Allt räknas, och något är bättre än inget. Var positiv och peppa dig själv!

Ja - brännboll är ju faktiskt intervallträning eller hur.


2. Pröva något nytt

Dra ihop ett kompisgäng och spela volleyboll eller gå på något nytt gruppträningspass som du inte brukar träna. På sommaren erbjuder gymmen ofta ett annat schema än du är van vid, våga pröva något nytt. Här hittar du schemat till mitt gym Inpuls i Luleå.


3. Online och on-demand tjänster

Det finns massor av appar och hemsidor som du kan träna med. Då behöver du faktiskt inte göra annat än att byta om, registrera ett konto (många erbjuder en gratis testperiod) och köra. Mina favoriter är Les Mills On Demand och yoga-sidan Oneoeight.com. Vill du köra yoga med svenska lärare kan jag rekommendera yogobe.com, och har också hört mycket gott om Lovisa Lofsan Sandströms app ”Mized”. Pröva och kör!


4. Miniband och gummiband

Dessa säljs överallt numera och är riktigt effektiva för att utmanas i träning med egen kroppsvikt. Med gummibandet manipulerar du intensiteten och får ett annat motstånd att jobba med eller mot. Inspiration på övningar och program kryllar det också av där ute - googla lite för tips på övningar och håll det enkelt. Hör gärna av dig om du undrar över något!


5. HA ROLIGT I SOMMAR

Det här är ju det viktigaste av allt. Ha roligt! Ät en glass om du vill, spring 3 km om du känner för det, kör ett riktigt kräkpass tillsammans med ett gäng kompisar om det är det du längtar efter. Ha kul och se sommaren som en välbehövlig paus från rutinen. Längta efter hösten! Ge dig själv all träning som blir av i present.

Summa summarum kan det till och med vara kul (och effektivt) att träna med en sten, som jag gjorde här tidigare i våras.


Jag är helt övertygad om att den bästa träningen är den som blir av. Lyssna på kroppen, varva ner eller varva upp om det är det du vill. Passa på att pröva något nytt. Kolla in några online-tjänster och känn hur benböjen bränner extra mycket i rumpan när du har ett miniband ovanför knäna.


Och sist men inte minst - HA KUL och njuuut!


Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.


Stor kram från Italien,


/Malin

Senaste inlägg

Visa alla

Folkets företagare

Nominerad till Folkets Företagare på Luleå Business Awards 2019 Rösta på folkets företagre här Alltså WOW!! <3 Det känns så otroligt fint och stort att ha blivit nominerad till Folkets Företagare 2019

Commentaires


bottom of page