top of page

Hållbar träning för hela livet

Min träningsfilosofi blir allt tydligare


Under den senaste tiden har jag funderat väldigt mycket på vilken typ av träning som jag brinner för. Vad får mig att må bra? Vart vill jag stå i djungeln av utbud, på en marknad som bara växer? En marknad där många också vill tjäna pengar på din hälsa. Kanske i vissa fall till och med på bekostnad av din hälsa. Varför ska du få dåligt samvete på grund av träning och rörelse? En rättighet som vi alla äger, rätten att röra på sig. Du äger din kropp, du äger dina rörelser och det är ju faktiskt du som bestämmer vad du mår bra av. Men vi blir ju så lätt påverkade av vad alla andra gör, vad man ska göra, vad forskningen säger och vad som anses vara rätt eller fel.


Ur det här har det dykt upp flera positiva förebilder som pratar mer om att röra sig så som kroppen känner sig, att våga lyssna mer på kroppen och anpassa därefter. Fantastiska Träningsrevolutionen är ett sådant exempel. Kolla in det genast!


Min träningsfilosofi handlar om hållbar träning!

Jag tror på ett hållbart mindset kring träning, och vad det innebär för just dig, ja det vet bara du. Under våren 2019 tog jag mig igenom en tuff period av ryggsmärtor och blev tvingad att på allvar fundera över min egen träning. Bygger den upp mig eller bryter den ner mig?

Blir jag stressad av att missa ett pass eller är jag lugn med att ge kroppen återhämtning de dagar den behöver det som mest? 


Jag vågade lyssna, pausa, reflektera, anpassa och förändra. På bara några månader tog jag mig från att vissa dagar knappt kunna knyta skorna till att springa en halvmaraton för första gången i hela mitt liv!


Om du vill inspireras och jobba med en tränare som tror på en helhet, där alla delar i livet hänger ihop och där rörelse, sömn och bra mat bidrar till att du kan vara den bästa versionen av dig själv, och där det också innebär att vissa dagar så gör man ingenting alls, ja då har du kommit rätt.


Jag motiveras av resultat, men resultat och prestation kan inte vara allt. I en värld där vi bedöms och placeras i fack utifrån vad vi gör, vad vi presterar eller vilka delmål vi kan bocka av så behöver kanske inte träningen också vara en del i det ekorrhjulet. Alla är verkligen olika och vissa behöver och älskar prestationen för att få något gjort och må bra, även i gymmet.


Men det finns många såna tränare och jag brinner för ett annat perspektiv. Jag vill inspirera fler att våga lyssna inåt och anpassa träningen efter dagsform.


Välj den träning eller rörelse som får dig att känna dig som mest framgångsrik, just den dagen.

Du är inte en sämre människa för att du hoppar över träningen en dag. Gör det du vill och skit i vad alla andra gör. Hitta den träning och de rörelser som funkar för just dig.


Det här är min filosofi, den präglar allt mer den träning jag gör och brinner för. Jag älskar att ta i, känna hur det bränner i musklerna, hur svetten rinner och hur pulsen slår. Jag älskar att känna mig stark och att känna hur kroppen svarar på det jag ger den. Jag har också lärt mig att på riktigt känna hur stark man faktiskt blir, inifrån & ut - hjärta & hjärna - kropp & själ, när man lyssnar och anpassar träningen så att den funkar för just mig, just den dagen. Prioriterar återhämtning. Det är där, i vilan det händer.


Hållbar träning för hela livet.

Utan dåliga samveten eller krav på prestation.

Det är min grej! Vad är din?


Kram

Malin

Foto tagen någon minut efter "målgång" så jag mer eller mindre spontant lyckades springa en halvmaraton! Helt OBESKRIVLIG känsla. Kroppen är fantastisk. <3Comments


bottom of page