top of page

Mina bästa tips för en grym träningshöst

Känner du dig peppad för en träningshöst eller stressad för en återkommande träningshets? var bara lugn och läs.


De senaste veckorna har jag mött så många människor som med lite nedslagen och nästan skamsen blick förklarat att jaa näää åååh jag har ju inte, näää det har ju inte blivit så mycket träning i sommar, ja nää alltså..nää...så nu, nu måste jag allt ta tag i det här.


Och med "ta tag i det här" menar jag att flera personer fysiskt tagit tag i olika kroppsdelar och syftat på någon form av överflöd som man då menar att man lagt på sig.


Mitt automatiska svar till alla som sagt såhär har varit: men så skönt att du inte varit på gymmet på hela sommaren. Och vad roligt att du är här nu!

Jag förstår att man saknar sina rutiner, den brännande och ego-boostande känslan efter ett riktigt utmanande BODYPUMP-pass eller lyckan när man klarat ett gäng tjuriga intervaller. Jag förstår att man kan känna sig uppsvälld och seg i kroppen efter en varm sommar med allt möjligt gott och härligt. Jag förstår dig!


Men - ta det bara lugnt! Ta det verkligen lugnt och ta kontroll på dina negativa "jag är så dålig för att jag inte tränat på hela sommaren"-tankar.


Vore det inte härligt att istället för att sätta orimliga krav på din träningshöst, faktiskt få njuta av det som har varit och se framemot den träning som väntar?


Mina bästa tips för att få en bra start träningshösten är:

  • Ta det lugnt

Verkligen. Ta det lugnt. Träningen kommer. Resultaten kommer. Ha tålamod.

  • Vidga perspektivet

Hur ser ditt liv ut om du tänker på ett helt år? Det går upp och ner, ibland tränar du mer och ibland mindre. Någon gång är du sjuk och i perioder känner du dig stark som en björn. Nu har sommaren bjudit på ett softare tempo och sedan kommer hösten med all energi och produktivitet. Ta vara på årets olika perioder och njut av det istället för att stressa upp dig.

  • Sätt rimliga krav på dig själv

Så många går all-in i början på hösten och bestämmer sig för att träna fem pass i veckan, vakna tidigt och gå morgonpromenader innan jobbet, tappa X antal kilo och tankar kring träning och mat snurrar konstant i hjärnan. Vad händer? Ofta håller det några veckor, sen slutar man helt för att det blir ohållbart och "det är ju ingen idé att göra det om man inte ska göra det ordentligt". Dags att ändra det tankesättet PRONTO!! Tänk vad skönt att få vara riktigt jäkla nöjd med två träningspass i veckan istället för besviken när du gjort fyra pass och hade som mål att göra fem? Sätt rimliga krav och boosta dig själv för det du klarade av och fira när det går bättre än du tänkt dig! Två pass i veckan ger också resultat, jag lovar.

  • Ha kul och våga vila!

Träning och rörelse ska vara kul. Okej, jag vet - det är inte alltid roligt och ibland gör man det bara för att man vet att när man väl är igång, eller i alla fall när man är klar, så känns det så otroligt mycket bättre än innan. Med med en inställning att det blir kul istället för pressat & stressat så kan motivationen få sig en rejäl skjuts och så vips är du i full gång igen.


Blev du ännu mer stressad nu? Nä det hoppas jag verkligen inte, ta det bara lugnt och oroa dig inte så mycket så ska du se att det går bra med träningen i höst.


Okej ett sista tips: börja hösten med en personlig tränare!

Tro på dig själv, ha kul, slappna av och sätt rimliga krav på dig själv!Kram,

Malin

bottom of page