top of page

Producent och tekniker för nya podd!

Nu lanserar Länsstyrelsen i Norrbotten Nära Mat-podden.
Nu lanserar Länsstyrelsen i Norrbotten Nära Mat podden och jag är så glad att få vara med i denna produktion! Nära Mat podden bjuder på samtal med drivna producenter, kreativa entreprenörer och spännande aktörer i livsmedelsbranschen i norr. Programledare är Hulda Wirsén, samordnare för Nära Mat på Länsstyrelsen i Norrbotten.


Den mat som kommer från Norrbotten är riktigt bra. Men vi tillverkar på tok för lite! Visste du att för 20 år sedan så var länet självförsörjande på mat till 50 %? Idag är den förmågan nere på 20–25 %.

Målet med Nära Mat podden är att inspirera fler att ta klivet in i livsmedelsbranschen samt att lyfta olika exempel på redan etablerade aktörer som vill dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter. Podden riktar sig också till näringslivet, politiker och tjänstemän som jobbar med frågor kring livsmedel och näringslivsutveckling.

— Vi vill se att fler livsmedelsföretagare kan både etablera sig och utvecklas på ett hållbart sätt – ekonomiskt, miljömässigt och socialt. En hållbar livsmedelskedja bygger på att alla länkar fungerar, konstaterar Hulda Wirsén.

Det första programmet släpptes måndagen den 28:e september, då fick lyssnaren följa med till grönsaksodlaren Emma Isaksson, 25 år, som har sin odling i Hemmingsmark, Piteå. I podden berättar hon om sin resa samt diskuterar vilka utmaningar hon ser som nyetablerad grönsaksodlare.
Avsnitten släpps en gång i månaden och min roll är att vara producent samt tekniker. Det innebär att jag förbereder alla program, gör research och skickar underlag till Hulda Wirsén som är programledare. Jag coachar också Hulda i rollen som programledare, vilket är helt nytt för henne. Hon är verkligen så modig och nyfiken, noggrann och vill lära sig nya saker, det är verkligen roligt att jobba med henne. :) När Hulda sedan varit ute på inspelning så är det mitt jobb att klippa ihop programmet sam leverera slutprodukten med ljud, bild och text till en specifik plattform så att ni sedan kan lyssna på avsnitten.


Nära Mat podden finns där poddar finns, till exempel på Spotify eller här.


Trevlig Lyssning! :)


/Malin

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page