top of page

Sätter punkt för våren 2020

En berg-och-dal bana utan dess like!


2020-03-30, måndag kl 15:26:


"Just nu är allt upp och ner i och med coronakrisen som påverkar hela världen. Jag har typ inga jobb och höll först uppe skenet och energin. I slutet på förra veckan gick luften ur mig och jag blev bara SÅ ledsen. Ledsen över hur allt påverkas, över energin som finns i samhället, över alla som dör. Glöden och glädjen dog lite. Ledsamheten och oron ligger som ett skimmer, en yta, över ALLT annat. Igår sprang jag en längre sväng för att rensa kropp och själ. Kändes bättre efteråt. Ta en dag i taget. Zooma ut. Hitta kraft inifrån. Det kommer bli bra. Tro på dig och lita på känslan som vill ha återhämtning & paus. Var i nuet med dom du tycker om. You got this. En dag i taget. <3"


Sitter i köket och läser ur min "corona-bok" som jag köpte för att få något slags utlopp för mina tankar och känslor den här våren. Just nu är det måndag 2020-07-06 och klockan är 14:55. Håller på och varvar ner för att gå på semester i fyra veckor och tänker på den här våren. Vilken vår det har varit!


Från att känna sådär som jag skrev i slutet på mars, till att idag se hur allt löste sig. Med jobb, inkomst, mående, nya idéer & projekt. Hur gick det till? Vad hände?


Jag behövde inte söka något extra jobb, jag behövde inte permittera mig själv och jag har redan massor av spännande uppdrag på gång till i höst. Jag vågade pausa när jag kände mig som mest vilsen och ledsen, fokuserade inåt och fick hjälp att lyfta blicken förbi den värsta corona-dimman. Är verkligen stolt över mig själv och den personliga utveckling jag gjort den här våren.


Uppdrag & projekt som blivit av nu den här våren (när allt annat ställdes in):

  • Videoproduktion på uppdrag av Inpuls Träning.

  • Programledare för digitala frukostevent på uppdrag av Luleå Business Region.

  • Programledare, producent och tekniker för digital direktsändning på uppdrag av Ung Företagsamhet Norrbotten.

  • Föreläsningar online.

  • Workshop om Storytelling.

  • Medborgardialog på uppdrag av Luleå Kommun.

  • Producent och tekniker för The Arctic Conversation Podcast på uppdrag av Barents Press Sverige.

  • Boostcamp 2020. <3

  • Det egna projektet "En god handling", ett initiativ för att inspirera till fler goda handlingar som resulterade i en insamling på drygt 7000 kr som gick till Tjejjouren i Luleå.

  • Nytt samarbete med Profilbutiken i Luleå!

Plus att jag fått möjligheten att jobba med mina värderingar, vision & mål tillsammans med min mentor. Bara för att nämna några saker. <3


Jag fick också ett betydelsefullt bidrag från Norrbotten Business Support för att utveckla mitt bolag och kunna jobba ännu mer med digitala tjänster så som videoproduktion, podcast & digitala event. Är så otroligt tacksam för detta! Tack till Facebook Luleå, Företagarna Norrbotten och Norrbottens Handelskammare.


Vi vet ännu ingenting om hur hösten kommer att se ut och min målsättning nu är att ge mig själv ordentligt med tid för återhämtning.


Det brukar vara svårt för mig att slappna av och vara helt ledig, förra året tog det över två veckor innan jag var nere i varv och då skulle jag plötsligt börja varva upp igen. Har pratat med min mentor Annika Klefsjö om det här, att faktiskt tillåta mig själv att inte prestera hela tiden och att en dag då jag inte "fått något gjort" också kan vara en bra dag. Minst lika bra som de dagar och veckor då jag jobbar som mest.


Min magkänsla säger till mig att jag behöver vara helt ledig. Inte ens jobba lite grand om jag får inspiration och flow, om det händer så är min strategi att skriva ner allt jag tänker på och parkera det till hösten. Det finns tid för jobb och nya idéer - sen.


Nu väntar fyra veckors ledighet och det jag vill göra är att läsa härliga romaner, lyssna på Sommar i P1, träna, umgås med familj och vänner, tälta, vandra och paddla. Sova utan att ställa ett larm och träna på att vara utan måsten och prestation. Ta en dag i taget, varken mer eller mindre.


Till alla som funnits där för mig, stöttat, peppat och lyssnat under våren: tack. <3

Till alla uppdragsgivare som jag fått chansen att jobba ihop med: TACK!

& till alla som redan bokat in mig för uppdrag som väntar i höst: TACK! Jag ser verkligen fram emot att jobba ihop!


Fram tills dess önskar jag er alla en riktigt härlig sommar. Njut och må & ta hand om varandra så ses vi i höst!

Stor kram

Malin


Comments


bottom of page