Moderator, konferencier, programledare, panelsamtal & medborgardialog

Genom att använda min journalistiska bakgrund som programledare och producent kan du förvänta dig ett professionellt och genomtänkt slutresultat. Jag är otroligt noggrann i mina förberedelser med allt från research och manus till genomförande. 

Jag drivs av att tänka nytt och vill gärna bidra så tidigt som möjligt inför ett event. Ibland kan det vara en liten kreativ detalj som gör att en konferens blir bättre, ibland kan det innebära att man tänker helt nytt i upplägget från start till mål. Allt för att göra upplevelsen så bra som möjligt för deltagarna. 

Exempel på uppdrag som du kan anlita mig för är konferenser, event, panelsamtal, debatter, författarsamtal, medborgardialog, intervjuer, invigningar och lanseringar. Jag tar uppdrag på svenska och engelska. I spåren av covid-19 har det också blivit vanligare med digitala event, så oavsett om du planerar ett möte "IRL" eller digitalt så kan du gärna höra av dig till mig! 

Jag modererar ofta event som berör samhällsutveckling, unga, ledarskap, jämställdhet, företagande, framtid och näringsliv. Tack vare mina 12 år i Norrbotten så har jag djupare kunskap och förståelse för frågor och ämnen som rör norra Sverige, samtidigt som min journalistiska bakgrund gör att jag snabbt kan sätta mig in i nya branscher och leda relevanta samt spännande samtal. 

134-191211_49227874122_o_edited_edited.j
DSC_0147%20(1)%202_edited.jpg
nikita-kachanovsky-bLY5JqP_Ldw-unsplash.
420A9C0F-24E6-4226-A0CE-B60FF9F205E5.JPG

Några exempel på tidigare uppdrag

 • Nära Mat digital seminarieserie i 4 delar på uppdrag av Länsstyrelsen i Norrbotten.

 • Löpande uppdrag tillsammans med Ung Företagsamhet Norrbotten, allt från UF-mässan till inspirationsevent för elever i länet. 

 • NMW Norrbotten Media Week. Återkommande, både digitala event och IRL.

 • Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap seminarium i Luleå.

 • UF Mässan 2019 & 2020 på uppdrag av Ung Företagsamhet Norrbotten.

 • 25 years of Barents Cooperation, internationell konferens på uppdrag av Utrikesdepartementet (på engelska). 

 • Samtalsledare FACT Movement på uppdrag av LUMIRE.

 • Programledare & medproducent Social Business Day 2020 på uppdrag av Coompanion Norrbotten.

 • Digitala frukostevent på uppdrag av Luleå Business Region. 

 • Medborgardialog på uppdrag av Luleå Kommun.

 • Panelsamtal i Almedalen i samarbete med Passionista på uppdrag av Vinnova och Region Norrbotten. 

 • Barents Forest Forum, Umeå, på uppdrag av SLU och Skogsstyrelsen (på engelska).

 • Bok och Bild mässan i Luleå. Moderator och författarsamtal. 

 • Författarsamtal med Clara Henry. 

 • Luleå Näringslivsgala.

Programledare i serien XOXO Luleå

Från direktsänt evenemang på uppdrag av Ung Företagsamhet Norrbotten våren 2021

Varför ska man boka en moderator?

Att boka en professionell moderator till en konferens, ett event, ett panelsamtal eller en digital direktsändning har många fördelar. För att citera boken "Yrke: moderator" av Karin Klingenstierna och Åsa Lindell: 

"Ett event är en investering där arrangören har ett bestämt syfte och ett förväntat resultat. Vi och våra kollegor behövs när arrangören vill lämna över ansvaret för eventets genomförande till ett proffs, som kan föra programmet framåt på scenen. Att moderatorn dessutom uppfattas som neutral av publiken har ett stort värde. Det ger trovärdighet till både uppdragsgivare och event att de knepiga frågorna ställs av någon utan egen agenda."

En riktigt bra moderator avlastar arrangören, både i planeringen innan ett event och under själva eventet. Det kan handla om att hjälpa till med dynamiken och variationen i programmet, förbereda för spännande intervjuer, interagera naturligt med publiken samt skapa ett tydligt driv framåt som behåller energi och intresse. 

Min erfarenhet säger också att det är väldigt skönt för arrangören att "bara" få vara arrangör när det väl är dags för eventet att gå av stapeln. Det dyker alltid upp saker som ska fixas, och att då ha en trygg och professionell moderator som tar hand om föreläsarna och sköter programmet på scen är otroligt värdefullt.