Moderator, konferencier, programledare, panelsamtal & medborgardialog

I november 2014 gjorde jag mitt första professionella uppdrag som konferencier. Det var Norrbottens Fotbollsgala och jag var utrustad med allt från glitterbyxor till hockeymundering. Sedan dess har det (som tur är?!) hänt en hel del!

Genom att använda min journalistiska bakgrund som programledare och producent kan du förvänta dig ett professionellt och genomtänkt slutresultat. Jag är otroligt noggrann i mina förberedelser med allt från research och manus till genomförande, det skapar trygghet mellan oss och gör så att jag kan vara flexibel och närvarande på scenen. 

Jag drivs av att tänka nytt och vill gärna bidra så tidigt som möjligt inför ett event. Ibland kan det vara en liten kreativ detalj som gör att en konferens blir bättre, ibland kan det innebära att man tänker helt nytt i upplägget från start till mål. Allt för att göra upplevelsen så bra som möjligt för deltagarna. Tid är otroligt dyrbart idag och jag vill att så många som möjligt ska känna att tiden dom spenderar på ett event ska vara väl investerad. 

Exempel på uppdrag som du kan anlita mig för är konferenser, event, panelsamtal, debatter, författarsamtal, medborgardialog, intervjuer, invigningar och lanseringar. Jag tar uppdrag på svenska och engelska. I spåren av covid-19 har det också blivit vanligare med digitala event, så oavsett om du planerar ett möte "IRL" eller digitalt så kan du gärna höra av dig till mig! 

Tidigare uppdrag

Det har som sagt hänt en hel del sedan det där första uppdraget år 2014. Här är några exempel på uppdrag som jag fått möjligheten att jobba med genom åren: ​

 • Konungens Stiftelse Ungt Ledarskap seminarium i Luleå.

 • UF Mässan 2019 & 2020 på uppdrag av Ung Företagsamhet Norrbotten.

 • 25 years of Barents Cooperation, internationell konferens på uppdrag av Utrikesdepartementet (på engelska). 

 • Samtalsledare FACT Movement på uppdrag av LUMIRE.

 • Programledare & medproducent Social Business Day 2020 på uppdrag av Coompanion Norrbotten.

 • Digitala frukostevent på uppdrag av Luleå Business Region. 

 • Medborgardialog på uppdrag av Luleå Kommun.

 • Panelsamtal i Almedalen i samarbete med Passionista på uppdrag av Vinnova och Region Norrbotten. 

 • Barents Forest Forum, Umeå, på uppdrag av SLU och Skogsstyrelsen (på engelska).

 • Bok och Bild mässan i Luleå. Moderator och författarsamtal. 

 • Författarsamtal med Clara Henry. 

 • Luleå Näringslivsgala.

Värderingar

Mod 

Engagemang

Nytänkande 

Allas lika värde

MalinW-symbol_darkblue.png

Varför ska man boka en moderator?

Att boka en professionell moderator till en konferens, ett event, ett panelsamtal eller en digital direktsändning har många fördelar. För att citera boken "Yrke: moderator" av Karin Klingenstierna och Åsa Lindell: 

"Ett event är en investering där arrangören har ett bestämt syfte och ett förväntat resultat. Vi och våra kollegor behövs när arrangören vill lämna över ansvaret för eventets genomförande till ett proffs, som kan föra programmet framåt på scenen. Att moderatorn dessutom uppfattas som neutral av publiken har ett stort värde. Det ger trovärdighet till både uppdragsgivare och event att de knepiga frågorna ställs av någon utan egen agenda."

En riktigt bra moderator avlastar arrangören, både i planeringen innan ett event och under själva eventet. Det kan handla om att hjälpa till med dynamiken och variationen i programmet, förbereda för spännande intervjuer, interagera naturligt med publiken samt skapa ett tydligt driv framåt som behåller energi och intresse. 

Min erfarenhet säger också att det är väldigt skönt för arrangören att "bara" få vara arrangör när det väl är dags för eventet att gå av stapeln. Det dyker alltid upp saker som ska fixas, och att då ha en trygg och professionell moderator som tar hand om föreläsarna och sköter programmet på scen är otroligt värdefullt.