top of page

En helt ny vändning

Spridningen av viruset Covid-19 gör att hela min vår slängs om.


Nu har det gått några dagar sedan Corona viruset tog fart på allvar i det svenska samhället. Vi är många som påverkas och för min del vänds allt lite upp och ner just nu.


Att försörja sig på att skapa möten mellan människor i en tid där möten just nu bör undvikas känns... minst sagt utmanande. Förra veckan kom den ena avbokningen efter den andra och den här våren kommer nog bli helt annorlunda än vad jag tänkt mig. Det viktigaste är såklart att vi har modiga ledare på alla håll och kanter som vågar ta tuffa beslut för att begränsa smittspridning och lindra följderna så gott det går. Och att vi som medmänniskor ser den stora bilden & tar ansvar.


Bild från panelsamtal i Almedalen 2019.


Men faktum kvarstår: vad ska jag göra nu, när min huvudsyssla är ”på paus” några månader?

Tar med mig mammas bästa peppande ord ”vad som än händer kommer du INTE behöva söka jobb, du fixar det här”.


Det är i kriser som nya innovationer måste ta fart och man måste våga göra något nytt utan att ha resultatet, målbilden eller riktningen helt klar framför sig. Vi kommer alltid att behöva mötas och i en värld där digitala möten nu bara måste ske i allt större utsträckning, kanske det är precis där jag ska utveckla ett nytt affärsområde. Bli riktigt duktig på att leda möten och konferenser digitalt. Utbilda och föreläsa om hur man gör för att hålla riktigt bra möten online. Ju mer jag tänker på det, desto mer inspirerad och motiverad blir jag att våga göra detta nya.Här har jag samlat lite inspiration och initiativ som jag har sett i dagarna. Kloka tankar och tips för att hålla samhället igång! Tillsammans kan vi lösa detta. :)


Styrkekramar till alla som blir påverkade, allt från föreläsare, näringsliv och entreprenörer till researrangörer och enskilda individer! Och såklart en stor applåd till all sjukvårdspersonal världen över som ger sitt yttersta för att minsta smittspridningen och påverkan på samhället.


/Malin

Kommentarer


bottom of page