top of page

En liten update

Vad har hänt sedan sist?


Just nu sitter jag faktiskt på golvet i köket (på min yoga matta). Bredvid mig har jag en kopp kaffe och frukost. När jag tittar upp blickar jag ut över havet och träd som glittrar i glödande höstfärger. Det är en vacker dag idag. Känner mig tacksam och rofylld.


Vad har då hänt sedan sist? Sedan Boostcamp och de stora moderatoruppdragen som följde därefter?


Latitude 66

För några veckor sedan var det äntligen uppstart av utvecklingsprogrammet Latitude 66. Det arrangeras av LTU Business och dom har handplockat en grupp med ledare från hela Norrbotten. Den korta förklaringen av programmet är att det handlar om att få kunskapen, nätverken och en mentor som gör deltagarna redo för att växa och utvecklas. Latitude 66 vill stärka Norrbottens ledare och har valt ut en varierad grupp med människor från olika branscher och bakgrunden som brinner för att utveckla regionen.

Den första dagen handlade om att vi skulle få lära känna varandra och bygga en tillit i gruppen. Det var workshop hela dagen och vi diskuterade ledarskap, fick pitcha oss själva/det vi gör och mycket mer. Andra dagen var vi på LTU och lyssnade på flera föreläsningar om de utmaningar som Norrbotten står inför. Det var en väldigt inspirerande dag och det började direkt klia i mig. Hur kan vi lösa utmaningar som att vi bara blir färre och färre och att typ 50 % av alla inom sjukvården kommer gå i pension de närmaste åren?! Hur kan vi jobba för att fler unga ska må bra och bidra till utvecklingen av Norrbotten?!


Uppstarten av Latitude 66 gjorde att jag började tänka väldigt mycket, jag gillar det. När allt inte är helt glasklart utan du måste reflektera själv. Vad tycker JAG om det här? Vad är MIN roll i det hela? Vad kan JAG göra? Så otroligt givande! Ser framemot att jobba med det här gänget under ett år från och med nu.


Workshop och träning med Nova träning i Kalix

Efter uppstarten av Latitude 66 åkte jag till Nova Gym i Kalix och jobbade tillsammans med deras team med gruppträningsinstruktörer. Det var en riktigt bra dag som började med en SH'BAM och sedan jobbade vi med en aktiv workshop i några timmar. Fokus var att utvecklas som instruktör och inspirera varandra till att bygga riktiga relationer med våra medlemmar och deltagare. Det här är något som jag verkligen brinner för och det var så roligt att gästa Nova Gym i Kalix. Dom har en riktigt fin sammanhållning och jag vågade utmana dem lite mer, ifrågasätta och få dem att tänka efter själva.


Träning och yoga med HSB

I slutet på förra veckan arrangerade HSB en stor konferens för all personal i Norr- & Västerbotten. Under konferenser som denna blir det lätt mycket stillasittande eller hur? För att inspirera personalen till fysisk aktivitet så bjöd dom in mig! Ena dagen bjöd jag på ett svettigt och funktionell träningspass som fick namnet "110 % träningsglädje". De jobbade i lag om 4 personer och på tavlan stod upplägget med 10 övningar som tränade hela kroppen med bara kroppen som "utrustning". Målet var att göra så många varv som möjligt på utsatt tid tillsammans i laget. De peppade och pushade varandra genom hela passet och det var så kul att se sammanhållningen som blev i salen! Det blev också en kortare sväng med SH'BAM för de som var danssugna och ville värma upp sina dansmoves inför kvällen. :)

Andra dagen var hela personalen indelad i tre olika grupper och roterade mellan tre olika stationer. En kreativ skaparstation, en station med kubb och en station med yoga. Vi körde 30 minuter enkel, mjukgörande, balanserande och närvarande yoga och det var helt magiskt. Till det här passet kom alla. De som aldrig prövat yoga förut, de som var lite mer vana och framförallt de som kanske aldrig skulle sätta en fot i en yogasal frivilligt.


Mitt "mission" med yogan är att göra det tillgängligt och enkelt så att fler vill och kan yoga på sitt sätt och känna de positiva effekterna det har för både kropp och själ. Det här var helt rätt plattform för att lyckas med det. Så några rörelse-frön i hopp om att man kanske inspirerat någon fler till rörelse. Ett aktivare liv med utrymme för såväl rörelser som andning och reflektion. Det blev väldigt mycket finare än jag föreställde mig och trodde innan.


Hejja HSB som tog initiativet till detta!


Ja, tänk att man med lite extra ansträngning kan förvandla ett vanligt konferensrum till en riktigt "disco-bunker" för träning ena dagen och en rofylld sal för yoga den andra dagen.

Magiskt! Älskar att jobba med event som bjuder på det där lilla/stora extra.


Drivkraftspodden

Jag har också spelat in två avsnitt av Drivkraftpodden! Två avsnitt som jag bara längtar efter att få släppa till dig. Det kommer snart. :)


Det var en liten update på vad jag gjort de senaste veckorna. Exakt just nu ska jag springa ner till tvättstugan och i helgen väntar grundutbildning för nya instruktörer med Inpuls.


Sedan drar det igång igen med ett stort moderatoruppdrag på engelska i Umeå, det blir moderator och författarsamtal under Bok & Bild mässan i Luleå, Boden Business Day, Luleå Näringslivsfrukost och förhoppningsvis ännu mer roligt i november.


Ha en fin dag!

Kram

Malin

bottom of page