top of page

Influencer & nytt uppdrag

Vad innebär det att vara "influencer" och hur kan vi alla vara det?


Jag är så otroligt stolt över ett nytt uppdrag som börjar *trumvirvel* NU!!!


I arbetsbeskrivningen ingår bland annat att verka som språkrör, ambassadör och influencer för ett projekt som jag tror stenhårt på. Det kortsiktiga målet är att få fler att hitta till projektet och att få fler att stå bakom det. Det långsiktiga målet handlar om jämställdhet och att framförallt lyfta fram unga tjejer, få unga tjejer att tro på sin kreativitet, ta vara på sina intressen, skapa sina egna framtida drömjobb, få fler tjejer att tro på sina förmågor och ta en självklart plats i vårt digitala och tekniska samhälle. Jag ryser lite bara jag tänker på det, förstår ni hur fett och hur viktigt det här är?!?


Jag pratar om Passionista Sverige och det handlar alltså om att skapa en mer jämställd arbetsmarknad. 85 % av framtidens jobb är inte uppfunna ännu och vi kommer snart behöva massor av ny kompetens. Vad ska dagens barn & unga göra och jobba med? Digitaliseringen ger oss nya utmaningar och fantastiska möjligheter som vi måste ta vara på. Hur banar vi väg för en ny tekniskt tänkande generation? Genom Passionista kan vi skapa samhällets nya problemlösare.


Alla, oavsett intresse/passion, ska känna att teknik är ett verktyg till självförverkligande och möjliggörande!

Jag kommer att prata mycket om Passionista den närmaste tiden, du förstår att det är något som ligger mig otroligt varmt om hjärtat och jag längtar efter att få fler med på det här tåget. Vill du vara med redan nu och dela info? Få fler att bli engagerade Passionistor runt om i landet? Har du kanske en asbra idé på hur vi kan nå ut till fler unga? Kontakta mig DIREKT: malin@malinwinberg.se <3


Det här har också fått mig att fundera en hel del på det inflytande som jag har och mina tankar har kretsat främst kring sociala medier. Vilka bilder från mitt liv delar jag med mig av och hur påverkar det dom som ser mina inlägg? Får jag er som följer mig att bli inspirerade och motiverade, eller bidrar jag också till att spä på bilden av att allt måste vara perfekt och triggar därmed den onda cirkeln av att jämföra sig med alla andra?


Vad är egentligen en "influencer"?

Ja, vad är egentligen en influencer? Någon som får en massa prylar och gör reklam för ditt & datt & dett utan någon som helst eftertanke om vilka man påverkar på andra sidan?


Kanske är det den bilden som många får upp i huvudet så fort man säger ordet influencer, det är i alla fall vad jag tänkte på. Tills någon annan kallade MIG för influencer och jag blev tvungen att tänka igenom vad det här innebär för mig. Jag, en influencer?! Ha ha, njaaa.... eller... jaa... kanske... det kanske inte är så tokigt ändå....


För mig är en influencer någon som har en möjlighet att påverka andra med sitt inflytande på sociala medier. Det kan vara stort som smått, det kan handla om ett hållbart klädesplagg, tips för inredning eller att boosta unga tjejer till att tro på sig själva. Det kan också innebära att man blir en förebild för många andra, någon som andra ser upp till och tror på. Wow! Det kan ju vara hur häftigt och stort som helst, eller hur! Vilken möjlighet. <3


Det kan vara du eller jag, vem som helst kan faktiskt vara en influencer, men frågan är vad du gör med det inflytandet.

Det är inte antalet följare som avgör vilket avtryck du gör eller hur många människor du når på sociala medier. Steg ett är att förstå att allt det du lägger ut i sociala medier påverkar någon annan. Kanske får du någon att le eller att bli inspirerad. Kanske lägger du ut en video där du delar med dig av ett gott recept och utan att du riktigt tänkt efter så har du lärt ut en kok-konst till flera hundra personer på andra sidan skärmen. Eller så får du någon annan att må dåligt, att jämföra sig, att känna sig otillräcklig, tråkig eller bara sämre än du.


Det här är ju sanningen med sociala medier och jag tror att vi alla har ett stort gemensamt ansvar för hur vi vill att våra flöden ska se ut, och hur vi påverkas av dem. Jag tror absolut inte att det handlar om att begränsa sig, vill du lägga ut snygga selfies från din semester så ska du känna dig fett grym och göra det. Jag tror snarare det handlar om en medvetenhet och att skapa såväl distans som balans.


För ett år sedan startade mitt samarbete med Peak Performance och jag har lärt mig otroligt mycket av att jobba kreativt med marknadsföring i sociala medier, ett uppdrag som jag tar på största allvar och jobbar hårt för att värna och stärka. Nyligen startade jag ett nytt samarbete med teamet på butiken Snabba Steg i Luleå och nu jobbar jag också med Passionista Sverige. Tre starka företag & projekt med riktigt bra människor som jag på olika sätt tror på och brinner för, som jag ärligt kan rekommendera och jobba för att lyfta fram.


Det är intressant att bryta ner begreppet "influencer" och vad det innebär för mig. Vad är det jag faktiskt gör? Jo, jag samarbetar för att stärka ett annat varumärke/projekt som jag tror på, som sedan i sin tur stärker mig och förhoppningsvis sprider jag glädje, inspiration och motivation till någon annan. Jag har inte hundratusentals följare, men jag upplever att de jag når ut till når jag verkligen ut till. Jag har "riktiga följare" som jag känner, skapar dialog med, bygger ett förtroende och en relation till. Det är otroligt värdefullt och jag är tacksam för de möjligheter jag får och skapar. Genuint glad för den interaktion och de samtal jag har på plattformar som instagram och Facebook.


Jag tycker att det här är en viktig reflektion och det kan du också ta med dig. Alla som har ett konto på sociala medier påverkar sina följare, ja till och med de som inte följer dig kan få upp ditt innehåll i sitt flöde. Hur påverkar dina inlägg någon annan? Till det bättre eller sämre? Vi kan omöjligen veta svaren på alla dessa frågor, men börja med att fråga dig själv, och gärna diskutera detta med dina kompisar.


Jag hoppas verkligen att det jag lägger upp påverkar dig positivt, att du blir inspirerad och motiverad. Jag ser också fram emot fler samarbeten framöver där jag får möjligheten att utveckla och sprida budskap som jag tror på. Och den närmaste tiden är det mycket fokus på Passionista som gäller! <3


Stor kram

Malin


留言


bottom of page