top of page

Keep it simple

När mycket är nytt och när ambitionen är att göra allt med toppkvalité gäller det hålla det enkelt och lita på sig själv.


Min första vecka som egenföretagare på heltid har passerat. Det känns helt fantastiskt och jag är så otroligt lycklig att jag vågar ge mig själv den här möjligheten. Styra min egen tid och jobba med allt det jag brinner för. Extra roligt att tidningen Extra skrev om mig också, tack för fint reportage.


Det är redan mycket på gång. Jag rivstartade förra veckan med möten och arbete inför konferensen Boden Business Day den 27e september (har du inte köpt din biljett, gör det nu). Min sidekick är en virtuell robot och föreläsarna är riktigt, riktigt bra. Till exempel grundaren av OBH Nordica Thomas Ek och Tommy Eliasson Winter, alpin chef för Svenska Skidförbundet (och min kusins bästa vän, världen är allt bra liten). Jag ser verkligen fram emot den här dagen!


Där känner jag mig trygg. Med snart 10 års erfarenhet av arbete som journalist och med flera stora event i ryggen, varav ett där jag ledde panelsamtal på engelska med ministrar och tjänstemän från alla länder i Barents-regionen (Ryssland, Sverige, Finland och Norge), så känner jag mig trygg och 100 % redo inför Boden Business Day.


Keep it simple!

När det kommer till mitt arbete som tränare så måste jag vara ärlig och säga att det varit mer utmanande för mig, rent mentalt och strukturellt. Hur ska jag lägga upp arbetet så att det blir både effektivt och roligt? Jag vill göra allt perfekt - för dig. Vill att du ska gå den absolut bästa upplevelsen, nå dina resultat och inspireras till att få in mer rörelse i vardagen. Jag vill så mycket och tänker så mycket att jag riskerar att lägga krokben för mig själv. Ambitionen tar över, tiden räcker inte till och istället tar osäkerheten plats.


Jag tror du kan känna igen dig, eller hur? Kanske handlade det ett projekt på jobbet och du ville att det skulle bli så bra för alla inblandade, att du över-analyserade allt och jobbade alldeles för mycket för att sedan inse att det hade räckt med hälften för att ändå göra ett toppkvalité jobb. Frustrerande eller hur?


Igår hade jag ett så bra och lärorikt samtal med en av mina chefer och förebilder, Pernilla på Inpuls. Håll det enkelt sa hon, våga göra det enkelt! Jag tror säkert hon kommer behöva banka in det i mitt huvud flera gånger, men ofta så handlar det ju om att hålla det enkelt. Att inte överprestera. Att lita på den kunskap och den erfarenhet du har. Jag vet ju att jag kan massor om träning, jag har gått så många olika utbildningar, har redan så många års erfarenhet och jag har en tydlig bild av vilken slags träningsprofil jag vill ha i branschen. Sänka ribban, få fler i rörelse, hjälpa dig nå dina resultat, hitta motivationen inifrån dig själv och locka till rörelseglädje. Enkla övningar som gör att du känner dig starkare, stabilare och som ökar din livskvalité. För det krävs inga coola instagram-övningar eller avancerade träningsupplägg.


Att vara sig själv och att hålla det enkelt är oftast det vinnande konceptet.

Tänk att det kan vara så otroligt svårt att göra just detta, eller hur?


Senare samma dag, direkt efter vårt samtal, började jag tänka och jobba efter det mantrat. Keep it simple. Och vet du. Det kändes genast lättare, mer motiverande och ännu roligare att jobba som tränare. Less is more. Var närvarande, lyssna och ha kul. Det kommer man så otroligt långt med, oavsett om man är tränare, projektledare eller anställd.


Jag ser fram emot allt jag har att lära mig den här hösten och alla år som kommer. Man är aldrig färdiglärd, aldrig klar med utveckling och har alltid nya utmaningar framför sig. Bara man vågar ta sig an dem så är möjligheterna för såväl personlig utveckling som att lyfta någon annan oändliga.


Vad utmanar dig den här veckan och hur kan du på enklaste sätt med bästa resultat utföra uppgiften?

Stort lycka till!


Kram

MalinComments


bottom of page