top of page

Let's Talk Norrbotten

Producent, programledare och tekniker för ny podcast!


Nu är det äntligen officiellt! Jag har fått i uppdrag av Region Norrbotten att producera Let’s Talk podcast - ett program om Norrbottens framtid. Ur pressmeddelande 2020-09-01:


"Nu startar Region Norrbotten Let’s Talk – en serie podcasts och webbinarier om Norrbottens väg mot att bli Sveriges mest välkomnande och nytänkande län.

I Let’s talk kan du möta människor med unik inblick i intressanta och aktuella ämnen. Samtalen leds av Malin Winberg, journalist, föreläsare och moderator."I det här programmet åker jag runt i länet och träffar personer med unik inblick i intressanta och aktuella ämnen som på ett eller annat sätt faktiskt berör oss alla. 

Jag är väldigt stolt och glad över att få vara med och sprida positiva berättelser över hela länet!


Ett mål med podden är att göra regional utveckling spännande för dig som lyssnar. Få dig att också vilja engagera dig för vår gemensamma framtid, väcka nyfikenhet, skapa stolthet och sprida kunskap. För oavsett vad du tänker när du hör ordet ”regional utveckling” så handlar det i slutändan om dig och mig och det Norrbotten vi vill bo och leva i. <3


Mitt uppdrag omfattar research, planering, inspelning, redigering, fotografering, textbearbetning och slutleverans.Första programmet handlar om att ta tillvara på kompetensen som finns och skapa snabbare vägar till nya jobb. Norrbotten behöver 51 000 nyanställningar till år 2030. Men vi blir färre, inte fler. Därmed har vi inte råd att slarva bort den kompetens som finns. Hur den ekvationen ska lösas är ämnet för första avsnittet av podcasten Let’s Talk.Vårdläraren Dusanka Catak i Boden leder numera ett pilotprojekt om kompetensförsörjning. Hon har utvecklat en metod för validering – ett sätt att kartlägga och synliggöra vilka kunskaper en person har och skapa snabbare vägar till formell utbildning och jobb.


– Det är nyckelverktyget. Vi kan få kompetensförsörjning i ett helt annat tempo, säger Dusanka Catak i programmet.

I programmet berättar Dusanka Catak om sin metod, förklarar varför validering är så viktigt och om de personliga erfarenheter som fått henne att brinna för frågan.


Jag hoppas att du ska gilla programmet!


Bästa hälsningar,

Malin Winberg

Комментарии


bottom of page