top of page

Moderator i Almedalen

Debut som moderator för panelsamtal i Almedalen 2019


Ibland känns vissa jobb bara alldeles extra bra både i hjärtat och i hjärnan. Förberedelserna är on top och känslan i magen är sprudlande. Skarp och redo! Deltagarna i panelen känns trygga och laddade.


Precis så blev min debut som moderator i Almedalen. Tillsammans med Passionista Sverige diskuterade vi under rubriken "Att skapa framtidens intraprenörer, sociala innovatörer och samhällsförändrare". Jag är stolt och glad att jag fick möjligheten att leda detta samtal tillsammans med ett gäng kloka, kreativa, nytänkande och smarta deltagare.


I panelen satt Annie Lindmark från Vinnova, Claes Peyron från Universum, Martina Klingvall VD & grundare av Telness AB, Sara Nilsson från Jämställdhetsmyndigheten samt Karin Burman & Hilja-Mailja Nurkkala som båda två är med i Norrbottens Länsungdomsråd.Vi pratade om hur arbetsmarknaden ser ut idag och vilka stereotyper vi har av vem som är en tekniskt kunnig person. Vad är viktigt för unga idag när man söker ett jobb? Hur ser det ut med jämställdheten och inkluderingen idag?


Därefter tog vi oss vidare till det största blocket: utmaningar. Vad innebär det för oss att digitaliseringen rusar fram i 180? Går det för fort? Vilka är de största utmaningarna?


Vi ser också en kommande generation som drivs mer av att bidra till samhället och skapa mening. Hur tar vi vara på den drivkraften? Jag tyckte det var väldigt intressant när vi diskuterade intraprenörskap, alltså att man som anställd får möjligheten och uppmuntas att jobba med innovation och nytänkande likt en entreprenör. Det kräver ett annat typ av ledarskap och också enförmåga att leda sig själv. Hitta en starkare självkänsla och tro på sig själv, för att kunna göra tydliga prioriteringar, jobba effektivt och samtidigt må bra.


Avslutningsvis pratade vi om imorgon. Vad behöver vi faktiskt göra idag för att det ska bli någon skillnad imorgon? Panelen fick dela sina tankar kring framtiden och dela en sista "action plan". När jag samtalade med alla deltagare i panelen ca en vecka innan show-time fick de förbereda sig på att svara på följande: Vad kan JAG göra för att skapa möjligheter och bana väg för morgondagens Passionistor? De fick välja helt om de ville tänka som medmänniska, som mamma, syster, kompis eller i sin roll på företaget.


Det blev ett väldigt fint avslut som också uppmanade till handling. Att avrunda ett inspirerande och klokt samtal med en plan för vad man faktiskt ska göra, gjorde att det kändes mindre som att vi "bara satt och sa bra saker".


Så: nu är alltså min debut i Almedalen avklarad och jag hoppas jag får förtroendet att leda fler seminarier och samtal nästa år! :)

Kram,

Malin

Comentarios


bottom of page