top of page

Personlig träning - från lyxvara till vardagsmat

Att ha en egen personlig tränare är de bästa kronor du kan investera för dig själv, ditt välmående, din styrka och din framtid.


Varför ska du träna med en PT? Personlig träning, ja vad kan det vara bra för, det som är så dyrt? Välkommen till ett rykande färskt inlägg som svarar på dessa frågor, från ett personligt perspektiv.


För att vara någon som alltid tränat (först innebandy från 6-7 år, sedan gruppträning etc) och som i perioder vistas dagligen i en gruppträningssal, så kände jag mig ofattbart obekväm i en gym-miljö fram tills för cirka 2,5 år sedan.


Då tog jag steget och började träna med min egen första PT, Åse Borgeryd i Piteå. En ”match made in heaven” där mitt mål var att bli bekväm i gymmet. Förstå vad man ska göra med alla skivstänger, hantlar, fästen hit och dit, klämmor här och där.

Jag är inte ensam om denna osäkerhet på gymmet, framförallt träffar jag många tjejer som känner sig otrygga eller osäkra på vad man ska göra med alla prylar?!?!?! Och tro mig, det finns fortfarande maskiner och redskap som jag själv måste stå vid och klura ett tag för att förstå. Inställningar och spakar att testa, vilket får mig att känna mig... ja, faktiskt töntig i gymmet. Som att jag inte har någon koll alls och bara testar och drar.


Här kommer min briljanta PT Åse in i bilden. De timmar vi tränade tillsammans lärde hon mig grunder för hur man gör när man styrketränar på ett gym. Vi använde skivstänger, gjorde pullups med gummiband, utmanade styrka, stabilitet och kontroll. Hon lade märke till att mitt högra knä vill falla in mot mitten i en benböj, en obalans vi sedan jobbade vidare med för att jag skulle bli starkare och mer funktionell. Vi arbetade med min rörlighet i bröstryggen (där finns det fortfarande en hel del att önska haha) och i höfterna.


Framförallt så var det så otroligt roligt! Det var inte alltid de mest svettiga passen, det krävs koncentration för att styrketräna med rätt teknik (framförallt när man börjar lyfta tyngre) och det tar tid för kroppens nervsystem och muskelceller att fatta att de ska arbeta när man gör en ny övning.


Det tar tid och tålamod är din bästa kompis när du tränar med (eller utan) PT.


Det gav mig så mycket att träna med egen PT att jag nu längtar av hela mitt hjärta för att sprida vidare all glädje och kunskap som Personlig Tränare.


Passion smittar av sig och jag vill verkligen sänka ribban. Få fler att träna i gymmet. Känna sig säkra och starka. För några år sedan var en Personlig Tränare en lyxvara för kändisar eller de som hade råd och tid. Idag har det blivit vardagsmat och var & varannan människa har eller vill ha en egen PT. Hur cool är inte denna trend!


Allt fler vill lära sig träna, jobba med en kunnig och inspirerande coach som kan hjälpa personen nå sina individuella resultat.


Kom ihåg just det. Det individuella. Att vara PT är ett service yrke. Jag kommer göra allt för att du ska må bra, känna dig trygg, avslappnad och ha riktigt roligt. Det handlar om dig.


Stora PLUS med att träna med PT:

  • Du blir trygg(are) i gymmiljö

  • Träningen är helt anpassad efter dig, dina erfarenhet och ditt/dina mål

  • Vid ett långsiktigt samarbete från ett halvår och uppemot flera år kan du se progression och utveckling. Resultat tar tid, en bra PT hjälper dig med detta.

  • Det är så otroligt roligt!

  • Är du gruppträning-freak, som jag? Att träna med PT kan göra dig starkare när du antingen leder eller går på pass. Win-win!!

Efter att jag tränade med Åse har jag tränat med flera olika PTs. Jag älskar att träna med en personlig tränare, någon som är noggrann med detaljer och hjälper mig bli starkare än vad min vardag kräver av mig.


Blir du taggad nu? Vill du börja träna med din nya PT på direkten? Ja HURRA vad kul!

Ett varmt tips är att vara lite besvärlig som kund, ställ mycket frågor så att du känner dig redo att göra ditt livs bästa investering. Du kan köpa några ”testpass” med en PT och se om ni klickar rätt, kanske inte det bästa säljet från min sida hehe - men såklart ska du ju ha den bästa PTn för JUST DIG.


Precis som alla människor är olika och matchar olika, är det ju också med PT. Förhoppningsvis blir det en match made in heaven från bådas håll med ett mångårigt samarbete framför er. För hela livet, inte bara för att toppa formen eller få bättre tryck i rumpan, även om det kan vara sjukt kul och nice det med. ;)

Se hela perspektivet, var nyfiken och ha kul. Då blir det oftast bra - och du kommer aldrig ångra en krona eller en minut du lagt ner på personlig träning.


Mejla mig gärna om du har frågor om att träna med mig som PT.


Här hittar du info om hur du kommer i kontakt med oss på Inpuls om PT.


Vi hörs och ses på gymmet!


Kram

Malin

Senaste inlägg

Visa alla

Folkets företagare

Nominerad till Folkets Företagare på Luleå Business Awards 2019 Rösta på folkets företagre här Alltså WOW!! <3 Det känns så otroligt fint och stort att ha blivit nominerad till Folkets Företagare 2019

bottom of page