top of page

Producent & programledare

Mer om min bakgrund som journalist


Efter påsk började allting kännas lite lättare, som att min värsta corona-dimma lättat. Det har dykt upp lite olika typer av förfrågningar och i fredags höll jag min första inspirationsföreläsning online samt var programledare för den första livesändningen av Luleå Business Talk på uppdrag av Luleå Business Region.

Här kan du se direktsändningen i efterhand.


Under veckan som gått har jag också haft ett intressant möte om att eventuellt jobba med en ny mediaproduktion. En idé som började gro hos det företaget på grund av Corona, kan vi inte ses och arrangera event som vanligt, då kan man behöva våga testa något nytt.


Jag har nästan behövt påminna mig själv om den erfarenhet och kunskap som jag har från att producera livesändningar, göra nyheter, sända från spännande platser, boka gäster och förbereda för riktigt bra program.


Och om jag själv glömmer, så tänker jag att det är långt ifrån alla som har koll på min bakgrund. :)

Här kommer därför en kort sammanfattning av det jag jobbat med som journalist innan jag startade eget företag!


År 2009 började jag studera radiojournalistik på LTU i Piteå och på en gång började jag sända live i studentradion Pite FM. Under studierna hade jag praktik på Sveriges Radio P4 Norrbotten och har sedan dess jobbat som nyhetsreporter, programledare och producent samt gjort P1 Dokumentär och P3 nyheter som anställd på P4 Norrbotten. Minns så väl första gången som något av mina lokala reportage sändes på Ekot, wow vilken känsla! :)


Efter flera år på Sveriges Radio Norrbotten fick jag jobb på produktionsbolaget Massa Media. Där jobbade jag mer med nationell produktion, bland annat som producent för direktsända underhållningsprogram i P3 (Clara Henry i P3, Hallå P3 och Zia med Nessvold i P3). Direktsända radioprogram på 2-3 timmar där vi först tog fram nya format för programmen och sedan fyllde nya program varje vardag med spännande gäster, intervjuer, innehåll och interaktion med lyssnarna. Att jobba med content på sociala medier, ta bilder och skapa video ingick alltid i jobbet. Några av gästerna som jag är lite extra glad att jag lyckats boka genom åren är Petter Stordalen, YogaGirl (Rachel Brathen) och Alexander Skarsgård.


Träffade tomten i Pajala och Alexander Skarsgård & Clara Henry i Stockholm.


När det kommer till dokumentärer och specialprogram har jag bland annat gjort P1 Dokumentären Kalkugnsolyckan och kärleken, P2 Dokumentärerna Berit Alette Mienna och den förbjudna jojken och Dirigenten som överlevde. Minns också ett fint julprogram jag gjorde för P1, "Jul till Salu", där jag åkte runt i Norrbotten och träffade massor av härliga företagare som på olika sätt "säljer julen" till internationella gäster.


Har även jobbat med Musikguiden i P3, program om psykisk ohälsa för UR och arbetat med lokal produktion av utbildningsprogram för elever på skolor i Norrbotten. Har också hunnit jobba en period på Norr Media och var bland annat programledare för Nyheter24 samt direktsändningar från olika festivaler i länet.


Bild 1: Direkt från PDOL i Nyheter24. 2: midsommarfirande live i P4 Norrbotten. 3: Direktsändning från tomatodling i Överkalix, P4 Norrbotten.


Blir så himla glad när jag tänker tillbaka på alla varierande jobb jag fått chansen att göra under åren! Ena dagen grottar man ner sig i en nyhet som handlar om gruvnäringen och den andra dagen förbereder man för andra programledare som ska intervjua Peg Parnevik. Högt och lågt!


Det är all kunskap, erfarenhet, misstag, lärdomar och de människor jag fått chansen att jobba med och lära av som gjort att jag är där jag är idag.


Och om jag ska se något ljus i allt kaos som är just nu, så känns det fint att jag får en möjlighet att plocka fram ännu mer av detta.


Har du en idé du skulle vilja prata om helt förutsättningslöst?

Släng iväg ett mejl eller slå en signal så kan vi boka in en kopp kaffe och prata mer. :)


Bästa hälsningar,


/Malin

Comentarios


bottom of page