top of page

Villkorslös kärlek

Det finns ingenting som är värt någonting utan min familj.


Vi beställer fyra aperol spritz och ett glas vitt, jag är inte så förtjust i smaken av aperol så ett svalt torrt vitt vin passar mig bättre. Sitter på hotellets takterass och blickar ut över havet, solnedgångens sista strålar speglar sig i vattnet och slår ljusa skuggor mot det ca 2500 år gamla kastellet på ön. Det ståtliga slottet har genom tiderna stått emot pirater, jordbävningar och vulkanutbrott. Ett tag var det ett fängelse, idag är det den italienska ön Ischias största turist-dragplåster, det tävlar om första platsen mot nationalrätten kanin. En tuff match. Vi har det bra, riktigt bra.När jag har blivit äldre har jag förstått att detta inte är en scen som utspelar sig i varje familj. Att det inte är helt självklart att mamma, pappa och syskon kommer överens, vill umgås, skrattar och tar hand om varandra. Där föräldrarna stöttar sina barn i alla med- och motgångar. Har förstått att det kan vara rätt så vanligt med bråk, tjafs, fördömande uttryck om karriärsval och så vidare. Nog för att vi inte alltid kommer överens, irriterar oss på varandra och tjafsar lite ibland, som sig bör i en familj med fem starka personligheter.


Att ha en familj som alltid är närvarande är inte en självklarhet.

Jag har tänkt mycket på vad min familj betyder för mig. Det första alla sa när jag bestämde mig för att starta eget var JA. Mamma och pappa, pappa som fortfarande kallar BODYPUMP för gympa, var med och hejjade när jag tävlade i Les Mills SUPERSTAR. Pappa har varit tränare och ledare för både mitt och mina syskons innebandylag. Mamma som alltid ställer upp, torkar tårar och fortfarande ligger vaken på nätterna om vi är ute när vi är hemma på besök. ”Nu ska jag faktiskt försöka att sova den här gången”. Har aldrig hänt, kommer säkert aldrig att hända. Vi har alltid fått hemlagad mat, med undantag för mamma scans köttbullar och blodpudding nångång då och då.


Att alla vi tre systrar får detta 100 % stöd och närvaro genom allt, varje dag, är inte att ta för givet.


När familjen är så stabil och trygg, är det lätt att fastna i sina egna drömmar och visioner. Jag ska göra det här, jag vill göra det här, det här är mitt mål och så vidare. Men vad är allt mitt egna driv värt, om jag inte har min familj?


När perspektivet flyttas från mig själv till att handla om att skapa förändring för en bättre framtid för min familj blir drivet så mycket starkare. Målbilden klarare. Det handlar inte om mig. Det handlar om oss - ja dig med.


Så, jag vet att jag ibland pratar mycket om allt vad jag vill göra och allt vad jag gör och allt som händer mig. Men egentligen handlar allt om er.

För det är jag obeskrivligt lycklig och full av kärlek. Tack. Jag ska bli ännu bättre på att lyssna, närvara och finnas där för er, för allt det ni ger mig varje dag.


Precis så stark som det där 2500 år gamla slottet på Ischia - precis så stark känner jag mig med min familj.


PS:

Återigen grattis till världens bästa pappa 60 år - vi kunde inte ha haft en bättre pappa än dig.Familj kan också vara så mycket. Nära vänner, kusiner, djur, sambo, barnbarn och så vidare. Vad betyder din familj för dig?

Vad kan du göra för att visa lite extra uppskattning för dem just idag?


Stor kram,


Malin


Comments


bottom of page